14 Ocak 2008 Pazartesi

Hessenli Türkler SPD'yi seçsin



Hessen Eyalet Meclisi seçimleri için Almanya’ya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türk kökenli seçmenlere, Sosyal Demokrat Parti’ye (SPD) oy verin çağrısı yaptı. Gazetemizin Frankfurt merkezini ziyaret eden ve Avrupa Yayın Yönetmeni Mikdat Karaalioğlu ile görüşen Sarıgül, Türk kökenli seçmenlerin, Türkiye’deki siyasi tercihleri ne olursa olsun, Hessen ve diğer eyaletlerde, mutlaka SPD’ yi desteklemelerini gerektiğini söyledi.

Schröder Türkleri Destekledi

27 Ocak’ta yapılacak eyalet meclisi seçimleri öncesi, SPD’ yi desteklemek için geldiğini belirten Sarıgül, “Dünyanın her yerinde bütün sosyal demokratlar birbirlerini desteklemeliler. Bu uluslar arası sosyal demokrat hareketinin bir gereği. Bir zamanlar Almanya Başbakanı Schröder de, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılmasını desteklenmiş ve burada yaşayan Türklerin hakları için mücadele etmişti. Bu, SPD’ nin Türkiye ve Türkler için bir desteğiydi. Şimdi sıra bizde. Türkiye’de siyasi tercihleri her ne olursa olsun, Hassen’de yaşayan bütün vatandaşlarımız, 27 Ocak’ta tercihlerini SPD için yapmalıdırlar” dedi.

Baykal Koltuğa Yapıştı

Sarıgül, “Türkiye’deki seçimlerde, sizde aynı desteği Alman politikacılardan bekliyor musunuz?” sorumuza, “Elbette. Biz de, bütün Avrupalı Sosyal Demokrat Partilerden aynı desteği görmek isteriz. Zaten bunun mücadelesini veriyorum” yanıtını verdi.

Türkiye’de CHP lideri Deniz Baykal’ı, koltuğuna yapışmakla suçlayan Mustafa Sarıgül, “Arka arkaya dört seçim kaybetmiş bir kişi halen yerinde duruyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyor. Ne yazık ki Sayın Baykal CHP’yi zimmetine geçirmiş, başkanlık koltuğunu da ipotek altına almıştır. Ancak bu durumu mutlaka değiştireceğiz” diye konuştu.

Sarıgül, girdiği ilk seçimde başbakan seçilemeyen parti liderinin derhal koltuğunu bırakması gerektiğini söyleyerek, “İkinci seçimlerde tekrar şanslı olabileceğini düşünmemelidir. Bende aynen böyle yapacağım” ifadesini kullandı. SPD’li milletvekili adayları Renate Meixner Römer ile Dr. Carmen Everts, Sarıgül’e bu önemli desteği için teşekkür ettiler.

13 Ocak 2007 Tarihli Sabah Avrupa Gazetesi

Hiç yorum yok: