24 Ocak 2008 Perşembe

Şişli Belediyesi'nden İsmail Cem'in Ölüm Yıldönümünde Anma Töreni

Eski Dışişleri Bakanlarından İsmail Cem İçin Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki Kabri Başında Şişli Belediyesi Tarafından İkinci Bir Anma Töreni Yapıldı. Törene Katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'Ahde Vefa'nın Önemli Olduğunu Belirterek, "36 Ay Sonra İsmail Cem'in Düşüncelerini İktidara Getirerek Onu Mezarı Başında Anacağız" Dedi.

Eski dışişleri bakanlarından İsmail Cem için Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında Şişli Belediyesi tarafından ikinci bir anma töreni yapıldı. Törene katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, 'ahde vefa'nın önemli olduğunu belirterek, "36 ay sonra İsmail Cem'in düşüncelerini iktidara getirerek onu mezarı başında anacağız" dedi.

Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki anma törenine, İsmail Cem'in eşi Elçin Cem, kızı İpek Cem, oğlu Kerim Cem'in yanı sıra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Yeni Türkiye Partisi (YTP) İstanbul İl Başkanlarından Mehmet Ali Oğuş katıldı. Törende ilk olarak söz alan Oğuş, İsmail Cem'in entelektüel olduğu kadar halkına saygı duyan gerçek bir değer olduğunu söyledi. Cem'i çok özlediklerini dile getiren Oğuş, "Daha fazla çalışarak onun bize öğrettiği doğrultuda bir anlayışın hakim olması için

çabalayacağız" dedi.

İsmail Cem'in oğlu Kerim Cem de törene katılan herkese teşekkür etti. Ardından konuşan Mustafa Sarıgül, "Ahde vefa çok önemlidir. Ben çok önem veririm. Bugün eski dışişleri bakanımız İsmail Cem için buradayız. Bugün ağıt yakmak değil, geleceğe bakma günüdür. Sayın İsmail Cem öyle yapardı. İsmail Cem, 1975 yılında il başkanlığı seçiminde Kadıköy'den gelen bir delege olarak kendi broşürlerini dağıtarak partililerden oy istemişti ve aday olduğunu söylemişti. Böylece büyük siyasi adam olma yolunda adım attı.

İsmail Cem hiçbir zaman koltuk değiştirmedi. Buradan söz veriyorum; 36 ay sonra İsmail Cem'in düşüncelerini iktidara getirerek onu mezarı başında anacağız" diye konuştu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı anma töreninde İsmail Cem'in ailesi ve Mustafa Sarıgül, Cem'in kabri başına karanfil bıraktı.

(İhlas Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: