24 Ocak 2008 Perşembe

'Siyasiler İnanç, Cami ve Kışladan Elini Çeksin'

Antalya'da alkollü bir şahıs tarafından 24 yerinden bıçaklanarak öldürülen market sahibi Mustafa Tüy'ün cenaze törenine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de katıldı.

Antalya'da alkollü bir şahıs tarafından 24 yerinden bıçaklanarak öldürülen market sahibi Mustafa Tüy'ün cenaze törenine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de katıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi, Biyoloji Öğretmenliği 4'üncü sınıf öğrencisi oğlu İbrahim Tüy'ün eğitimini sürdürmesi için marketini geçe geç saate kadar açık bırakan ve 24 yerinden bıçaklanan Mustafa Tüy'ün cenazesi, memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de danışmalarından Mehmet Ali Tüy'ün kardeşi olan Mustafa Tüy'ün cenaze törenine katıldı.

Adıyaman merkeze bağlı Başpınar köyüne giderek acılı aileyi ziyaret eden ve taziye dileklerini ileten Mustafa Sarıgül, daha sonra mezarlığa gitti.

Mustafa Sarıgül, türban ya da başörtüsünün siyasetçiler tarafından çok fazla konuşulmasına taraftar olmadığını söyleyerek, "Çünkü Türkiye'de türbanlı ve türbansız kişiler işsiz ve mutsuz. Herkes kendi inançlarında özgürdür ve kendi inançlarını yaşayabilir. Başörtüsü takmak isteyen başörtüsü takabilir. İnançlar çok önemlidir ve inançsız insan boş bir tenekeye benzer. Ama inançlar Allah'a ulaşma yoludur, iktidara ulaşma yolu değildir. Bütün siyaset adamlarımızın camiden, inançlarımızdan ve kışlalarımızdan elini çekmesi gerekir" dedi.

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştiren Sarıgül, "Koltuğa bağlı olanlar gidecek. Hakka ve halka bağlı olanlar Cumhuriyet Halk Partisi'ne gelip inşaallah iktidar yapacaklar. Şuanda Baykal ve arkadaşları son günlerini yaşıyorlar. Baykal 25 yıldır, parti yönetimiyle 4 tane genel seçime girdi. 5 tane yerel seçime girdi. Hiçbirinde başarı yok. Hale orda oturuyor. Çünkü Baykal Türkiye'yi korumaya çalışmıyor. Baykal sadece ve sadece kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. Baykal ne yapıyor. Ayak oyunlarıyla, antik-kuntik işlerle, kendi atadığı il başkanlarıyla,ilçe başkanlarıyla kendi seçtiği delegeleriyle devamlı genel başkan seçiliyor. Ama bir türlü başbakan seçilemiyor. Artık CHP'nin anti demokratik yollarla seçtiği genel başkana değil, inşallah Türkiye Cumhuriyeti'ni şahlandıracak olan yeni bir başbakan adayına ihtiyacı var. "şeklinde konuştu. (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: