14 Ocak 2008 Pazartesi

Mustafa Sarıgül SPD'ye destek için Almanya'da
















Mustafa Sarıgül SPD’ ye destek için Almanya’ ya geldi...

Seçimler Türklerin onur meselesidir.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, SPD heyetiyle Hürriyet’i ziyaret etti. Sarıgül’ ün destek verdiği SPD’ nin bakan adayı J. Walter, Başbakan Koch’ un Türkler’ i hedef alan kampanya yürüttüğünü belirterek, “Bu seçimler Türk kökenli seçmenler için bir onur meselesidir“ dedi.

Hessen’ de iki hafta sonra yapılacak eyalet meclis seçimleri öncesi ana muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD), suç işleyen göçmen gençleri seçim malzemesi yapan CDU’ lu Eyalet Başbakanı Roland Koch’ a yönelik baskının dozunu artırıyor. Bu arada SPD’ ye destek amacıyla Almanya’ ya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ de, Türk kökenli seçmenlerden sandık başına gitmeye ve oylarını SPD’ ye vermeye çağırdı.

Hedef Türkler

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Avrupa Parlamentosu eski milletvekili Ozan Ceyhun ile SPD’ nin Frankfurt ve Gross Gerau milletvekili adayları Petra Tursky Hartmann, Dr. Carmen Everts ve Renate Meixner Römer ile birlikte Avrupa Hürriyet’in Mörfelden Walldorf’taki baskı tesislerini ziyaret eden SPD’ nin içişleri bakanı adayı Jürgen Walters, Koch’ un göçmenleri değil, doğrudan Türkler’ i hedef alan bir kampanyayla seçimleri kazanmaya çalıştığını belirterek, “Oysa, Koch’ un izlediği politika nedeniyle gerek güvenlik gerekse eğitim veya ekonomi alanlarda yaşanan olumsuzluklardan en çok Türkler etkileniyor” dedi.

Sandığa Gömün

Gençlerin suç işlemesinin önlenmesi için tek çarenin bu gençlere iyi bir eğitim vermek olduğunu vurgulayan Walter, SPD’nin adil eğitim politikası uygulayacağını dile getirerek şunları söyledi:

“Türk kökenli seçmenlerden, bu seçimleri bir onur meselesi yapıp, eyalet başbakanının küstahça izlediği politikayı seçim sandığına gömmelerini istiyorum. Türk kökenli seçmenler, oylarını SPD’ ye vererek, eyaletteki yaşamın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirler.”

Walteri CHP’ li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ ün SPD’ ye destek vermesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Sadece Türkiye’de değil Almanya’daki Türkler tarafından büyük saygı duyan Sarıgül’ün ilerde çok daha üst düzey görevlere gelmesini diliyoruz.” Dedi.

SPD’ ye destek için buradayız

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, SPD’ ye destek için geldiklerini belirterek, “Sosyal Demokratlar olarak Türkiye’ de arzu ettiğimiz noktada değiliz. Arzumuz, Sosyal Demokratların dünyada ve Almanya’da daha iyi bir konuma gelmelidir” diye konuştu. CDU’ lu Hassen Başbakanı Roland Koch’ un izlediği göçmenlere yönelik dışlayıcı seçim politikasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu ve dünyada hiç kimsenin dil, din ve kültür farkından dolayı dışlanamayacağını vurgulayan Sarıgül, şunları söyledi:

“9 yıldır iktidarda olan Koch, Türkler’ in daha iyi yaşam koşullarına kavuşmaları için bir şey yapmadı. İzlediği politikayla, koltuğunu korumaya çalışıyor. Bu nedenle Türk kökenli seçmenlerden ricam, öncelikle sandığa gidip demokratik hakları olan oylarını kullanmalarıdır. Ayrıca Türk kökenli seçmenlerden, Türkiye’deki siyasi tercihleri bir kenara bırakıp, Almanya ve Hessen’ deki seçimlerde, oylarını Türkiye ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini destekleyen Sosyal Demokrat Parti’ye vermelerini rica ediyorum.”

Hürriyet ziyaretine katılan Frankfurt ve Gross Gerau milletvekili adayları, Dr. Carmen Everts, Renate Meixner-Römer ve Petra Thursky Hartmann da, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün SPD’ yi desteklediği için teşekkür ettiler.

13 Ocak 2008 Tarihli Hürriyet Almanya Gazetesi


Sarıgül'den SPD'ye destek çağrısı

Almanya'nın Hessen Eyaleti'nde, 27 Ocak'taki eyalet seçimlerinde SPD'nin Wiesbaden adayı Ernst-Ewald Roth'a destek amacıyla gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, SPD'li Ozan Ceyhun ve Wiesbaden Yabancılar Meclisi ve SPD Üyesi Mehmet Yılmaz, Türkler'in yoğun olarak yaşadığı Westen Mahallesi'ni ziyaret etti.


Türk esnafının yoğun olduğu Welleritz Caddesi'nde esnaf ve halkla görüşen Sarıgül bölgede, Türkler'e yakınlığıyla bilinen SPD'nin Wiesbaden adayı Ernst-Ewald Roth'u destek olmalarını istedi. Türk esnafı ve halk SPD'nin Wiesbaden adayı Sarıgül'ü karşılarında görünce adeta şaşırdılar ve CHP'yi sordular. Küçük bir kız çocuğunu kucuğna alıp seven Sarıgül,"Biz Baykal'ı deviremedik ama belki bu kız çocugu büyüdüğü zaman devirir ve başbakan olur ülkemize" dedi.

Ernst-Ewald Roth da, bölgede bulunan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf ve halkla görüşürken uyum politikası hakkında bilgi verirken, "İyi bir uyum politikası insanlar arasında karamsarlık yerine güven, dışlama yerine hoşgörü geliştirmelidir. İnsanlar burada kendilerini huzur içerisinde görmeli, kurallara uymalı ve kendisi uygulamalıdır. SPD toplumsal uyum ve sosyal adaleti savunur" diye konuştu.

Westen Mahallesi'nin farklı kültürlerden göçmenlerin, Almanlar'la yaşadığı bir semt olduğunu söyleyen Roth,"Bu seçimde SPD'nin alacağı oylar ve yaşanan olaylarda göz önüne alınırsa çok önemli. Hessen CDU hiç çekinmeden toplum içerisinde korku ve endişeleri körükleyerek, yabancıların sırtından oy toplamaya çalışıyor. Bir azınlığı karşına alıp oy toplamak hem haksızlık ve soruna çözüm getirmeyen bir anlayıştır" dedi. SPD' nin kırminal gençlik konusundaki düşüncisinin de açıklık getirern SPD'nin Wiesbaden adayı Ernst-Ewald Roth," Önceden alınmış önleyici tetbirler, küçük yaşta itibaren eğitime ağırlık, aile içerisinde uyum teşvik çabaları, güvenlik güclerinin sayısın yükseltmek, kırminal olayları önleneceği kanıtıdır. Bir toplumda, tüm insanlar için iş ve eğitim alanında şans eşitliği varsa, orada kırminallek daha azdır."

14 Ocak Tarihli Hürriyet Almanya Gazetesi






Hiç yorum yok: