23 Ekim 2007 Salı

Başkan Sarıgül'den Teröre Karşı Birliktelik Çağrısı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yaklaşık 2 Bin Kişinin Katıldığı "Teröre Lanet" Yürüyüşünde Ankara'daki Siyasi Partilere Birliktelik Çağrısında Bulundu.


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı "Teröre lanet" yürüyüşünde Ankara'daki siyasi partilere birliktelik çağrısında bulundu.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli'de bulunan Demokrat, Anavatan ve MHP Şişli ilçe başkanları ile Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe ve 7 ay önce şehit olan Cihan Namlı'nın annesi Nedime Namlı ve 2 bin kişilik vatandaş topluluğu 'Teröre lanet' yürüyüşü gerçekleştirdi. Şişli Meydanı'ndan Taksim Meydanı'na kadar yürüyen topluluk ellerinde "Emredin gidelim", "Sabrımızı sınamayan atalarımızı uyandırmayın" yazılı dövizlerle birlikte Şehit Cihan Namlı'nın fotoğraflarını, Türk bayraklarını taşıdı.



"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" şeklinde sloganlar atan grup üyeleri, Şişli'de bulunan Atatürk Müzesi'ne kadar yürüdü.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okuyan grup üyeleri adına bir konuşma yapan Mustafa Sarıgül, "Bizler bir bütünüz, bizleri kimse bölemez. Türk'ü, Kürt'ü ve Çerkez'i ile bizler bu vatanı kurtardık. Şişli'de tek yürek olduğumuzu, dosta ve düşmana göstermek için buradayız. Terör örgütü askerlerimizi kalleşçe pusuya düşürdü. Acımız büyüktür. Bütün ulusumuza başsağlığı diliyorum. İşte yanımda şehit Cihan kardeşimizin annesi var. Önünde saygıyla eğiliyorum. Şişli Meydanı'ndan Ankara'daki siyasi

partilere sesleniyorum. Şişli'de biz nasıl bütün siyasi partiler bir araya geldiysek, onların toprağımızı ve bayrağımızı korumak için canlarımızı feda etmeye hazır olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Onlar da birleşsinler. Türkiye düşmanları Mustafa Kemal'in varlığında yapamadıklarını onun yokluğunda yapmak istiyorlar. Provokasyonlara asla gelmeyeceğiz" diyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmanın ardından Taksim Meydanı'na kadar yürüyen topluluğa çevredeki binalardan alkışlarla ve asılan Türk bayraklarıyla destek olundu. Harbiye Caddesi üzerinde seyir halinde olan vatandaşlar gruba korna çalarak destek verdi. Topluluktaki vatandaşlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Topluluk Taksim Meydanı'nda diğer grupla bir araya geldikten bir süre sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

(İÖ-RA-SN-Y) (İhlas Haber Ajansı)

Hiç yorum yok: