9 Kasım 2007 Cuma

Sarıgül'den grevdeki Telekom işçilerine destek

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Türk Telekom grevindeki işçileri ziyaret ederek destek verdi.

Türkiye Haber-İş üye işçileri dün sabah saatlerinde Ali Sami Yen Stadı önünde toplanarak Gayrettepe'deki Telekom Müdürlüğü önüne kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında işçiler, "Telekom işçisi köle değildir", "Direne direne kazanacağız" ve "Telekom'u satanlar vatan haini" sloganları attılar. Telekom Müdürlüğü'ne ulaşan gruba, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'de katıldı. Sarıgül, burada yaptığı konuşmada emeğin en yüce değer olduğunu belirterek "Emeğe, alın terine hak ettiği değer verilmelidir. Avrupa Birliği'ni (AB) destekleyen herkes emek söz konusu olunca, AB normlarını unutuyor" diye konuştu. Grev defterine "Haklı mücadelenizde yanınızdayım" yazan Sarıgül, eylemcilerle birlikte slogan attı. Haber-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, Telekom'un zor durumda olduğunu belirterek "Grev kırıcılığıyla, gözaltılarla bu zor durumu atlatmaya çalışıyorlar. Eğer işçinin hakkını verirlerse grevi bitirmeye hazırız" diye konuştu. Türk-İş Birinci Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ise şiddet uygulanan 7 direnişçiyi anımsatarak emniyet güçlerine sitem etti.

3 Kasım 2007 Cumartesi


Tedavi gördüğü, ABD'nin Houston kentinde 81 yaşında vefat eden eski Başbakan Yardımcılarından Prof. Dr. Erdal İnönü'nün cenazesi Türkiye'ye getirildi.

THY'nin tarifeli uçağıyla New York'tan İstanbul'a getirilen Erdal İnönü'nün Türk bayrağına sarılı tabutu, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Dışişleri Bakanlığı görevlilerince teslim alındı.

Sevinç İnönü'ye baş sağlığı dileyen Karayalçın ve Sarıgül ile aile üyeleri daha sonra Erdal İnönü'nün tabutunu omuzlara alarak ambulansa taşıdı. İnönü, omuzlara alınmayı hiç sevmezdi ama bu kez kaçamadı...

Sevinç İnönü'nü bitkin ve halsiz duruyordu. Hayat arkadaşının arkasından attığı adımlar bile artık zor hale gelmişti.

Erdal İnönü'nün cenazesi THY'nin tarifeli uçağıyla Ankara'ya götürülecek.

Ulusumuzun Başı Sağolsun!


Ulusal mücadelemizin büyük kahramanı 2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün özenle yetiştirdiği evladı, bilim ve siyaset dünyamızın değerli ismi, Türkiye Sosyal Demokrasisinin Onursal Genel Başkanı, ülkemizin yetiştirdiği büyük devlet adamı, Prof. Erdal İnönü’yü kaybetmiş olmanın derin üzüntüsü içindeyim. Acımız sonsuzdur.

Erdal İnönü’nün vefatı, yalnızca ülkemiz için değil, dünya demokrasisi için de büyük bir kayıptır. İnönü, siyasette ahlak ve erdemin timsali olarak hafızalardan hiç silinmeyecektir.

Kendisiyle birlikte aynı parlamentoda görev yapmış olmak, aynı dünya görüşünü paylaşmak, onun eşsiz deneyimlerinden yararlanmış olmak bizim için sevindirici olan tek tesellidir.

Vefatından birkaç gün önce kendisini ABD’de tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettim. Son günlerinde bile ülkemiz ve dünya gündemini yakından takip ettiğini gördüm. Erdal İnönü, yeri kolay doldurulamayacak bir bilim ve siyaset adamıydı. Kendisine tanrıdan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum.

Ulusumuzun başı sağolsun.

Mustafa SARIGÜL
Şişli Belediye Başkanı

İnönü’yü duygulandıran ziyaret


SHP Onursal Genel Başkanı Erdal İnönü, tedavi gördüğü Amerika’daki sürpriz ziyarette duygusal anlar yaşadı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Dışişleri Eski Bakanı Hikmet Çetin, Bayındırlık Eski Bakanı Onur Kumbaracıbaşı ve Bayındırlık Eski Müsteşar Yardımcısı Halit Toraman, bir süredir ABD’de bulunan Erdal İnönü’yü, kanser tedavisi gördüğü Houston’daki DNC Travel Hospital’de ziyaret etti.

İki gün boyunca Houston’da kalan Sarıgül ve beraberindekiler, doktorlardan İnönü’nün sağlık durumu hakkında bilgi aldılar. Geçmişte parlamentoda birlikte çalıştığı dostlarını yanında gören İnönü, ziyaret sırasında oldukça duygulu anlar yaşadı. Hikmet Çetin’e Kuzey Irak’taki gelişmelerle ilgili sorular soran İnönü, Türkiye’de sokağa taşan tepki mitinglerini de televizyondan izlediğini söyledi. İnönü, Mustafa Sarıgül ile de uzun uzun sohbet etti, yerel yönetim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Solda birlik konusunun da konuşulduğu sohbette İnönü Sarıgül’e “Türkiye’nin geleceği konusunda hep birlikte hareket etmek gerekir” dedi.

Bir süre daha Amerika’da kalacak olan Erdal İnönü, tedavisinin tamamlanmasının ardından Türkiye’ye döneceğini söyledi.